fredag 27 november 2009

7 anledningar att fortsätta ha sex under graviditeten

1. Det är skönt! Under graviditeten ökar din blodvolym, det gör att såväl blygdläpparna och klitoris som brösten och huden blir känsligare för beröring. Det blir helt enkelt skönare att ha sex.
2. Sex ger energi Sex frigör samma slags endorfiner som utsöndras vid träning. Det betyder att sex kan får dig att känna dig piggare, starkare och gladare. Dessutom övar du många av musklerna som används vid förlossningen.
3. Sex kan underlätta förlossningen
Under förlossningen används i stort sett samma muskler och kroppsliga funktioner som arbetar när man har sex. Den som kan ge sig hän och njuta under sexakten har bra förutsättningar för att ge sig hän och låta kroppen arbeta under förlossningen. Tricket är att jobba med sin kropp istället för mot den. Sex är alltså ett utmärkt tillfälle att träna inför förlossningen.
4. Stärk er relation
Sex stärker relationen. Två personer i familjen ska bli tre, men även om ni ska bli föräldrar är ni fortfarande ett kärlekspar. Glöm inte att ta hand om relationen och planera in lite egen tid. Det behöver inte alltid leda till samlag, ett härligt skumbad eller en romantisk middag är också mysigt, släpp kraven!
5. Ha sex för njutnings skull!
Under graviditeten kan ni passa på att ha sex enbart för att njuta. Alla tankar på att bli eller inte bli gravida är av förklarliga skäl borta och sex under graviditeten kan bli väldigt kravlöst och spontant.
6. Passa på att njuta av din kropp!
Den som haft komplex för sin kropp har världens chans att öka sin självkänsla under graviditeten. Passa på att ha sex utan att tänka på att dra in magen och kom ihåg att de flesta män (och kvinnor) tycker att gravida är något av det vackraste som finns.
Källa: Hot Mamas – Konsten att njuta av sex under graviditeten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar